Fjällvandring och avkoppling med kameran

fjall14-00

Det här blogginlägget blir lite ovanligt. Normalt bloggar jag mest om bröllopsfotodelen av min verksamhet, även om det slinker in ett och annat inlägg om andra ämnen då och då. Något som jag för övrigt hela tiden tänker att jag skall bli bättre på, men det blir mest bröllop ändå... Det vore nog bra om jag beskrev de andra delarna lite mer, då det trots allt är den största delen.

Nåja, det är inte bara därför det här blogginlägget är ovanligt, utan för att det också handlar om något så privat som bilder jag bara tagit för min egen skull. Dessutom var inte ens fotograferingen huvudfokus, utan egentligen bara en bonus. Numera har jag alltför lite tid för egna fotoprojekt. Nästan all tid jag fotograferar sker på uppdrag, och jag känner att jag skulle behöva fotografera mer för min egen skull och för att kunna utvecklas. Bilderna i det här inlägget är tagna under en fjällvandring som jag nyss gjorde, helt utan baktanke att komma hem med användbara bilder. Fotograferingen under vandringen var, precis som ursprunget till mitt fotointresse, ett rent nöje, och ett sätt att se och förmedla min bild av vad jag upplevt.

En annan sak som gör det här inlägget ovanligt är att jag inte suttit och finlirat med bilderna. Jag har, för att utmana mig själv, givit mig vissa begränsningar, och bland annat fotograferat alla bilderna med svartvit inställning direkt i kameran. Det har tvingat mig att försöka se andra saker i motiven än "fina höstfärger i fjällen". Jag har överfört dem från kameran med WiFi till min telefon, och sedan snabbt behandlat dem i appen VSCO Cam, för att därefter publicera dem på Instagram. Det är de bilderna som du hittar nedan.

Vi vandrade från Vålådalen via Vålåstugorna ner till Helags fjällstation i sommarlikt väder. Vi stannade några dagar på Helags för att kunna komma göra en topptur. Vädret slog dock om till hård blåst, regn, snö och (nästintill) vinterförhållanden och satte därför stopp för vårt toppförsök.

När vi gick hemåt sista dagen, var det helt vitt, och fyra minusgrader. Syftet med mina årliga fjällvandringar är avkoppling och det målet uppnåddes även i år! Toppen finns ju kvar till ett annat år.

Hoppas ni gillar bilderna!

fjall14-01
fjall14-01bfjall14-02
fjall14-03fjall14-04fjall14-05fjall14-06fjall14-07bfjall14-07fjall14-08fjall14-09fjall14-11afjall14-11bfjall14-12fjall14-14

Comments

Tillbaka efter några dagars fotografering och vandring i fjällen!


Nu är jag tillbaka i Eksjö efter några dagars fjällvandring i de vackra Jämtlandsfjällen. Jag och min kamera har haft riktigt trevligt ihop, och det kommer säkert några fler bilder på bloggen så småningom...


Comments

Som de flesta andra webbplatser använder den här också cookies för att hålla kolla på dig och ge dig bästa möjliga användarupplevelse.