Företagsporträtt

En rolig företagsfotografering med agenttema

019-agenter-itsupport-secretagents-hemligaagenter-personalfotografering-foretagsfotografering-hoglandetsit-hit

Den här gången vill jag berätta lite om ett väldigt kul och omväxlande fotouppdrag jag nyligen gjorde åt Höglandets kommunalförbund i Eksjö.

Jag har tidigare fotograferat delar av deras varierande verksamhet, och bilderna har använts i informationsmaterial och på webbsidor. Nu var det dags att uppdatera med lite nya bilder av verksamheten och dessutom komplettera med nya personalbilder. Därutöver behövdes bilder till rekryteringsmaterial för framförallt Höglandets IT.

Uppdraget indelades i fyra delar; gruppbilder av de olika avdelningarna och teamen, personalporträtt, bilder av personal i arbete ute i de olika verksamheterna och rekryteringsbilder åt Höglandets IT.

Reklambyrån Fem punkter knäckte idén att personalen vid Höglandets kommunalförbund ju är lite som hemliga agenter; de jobbar i bakgrunden och rycker ut som superhjältar när det behövs för att lösa problem.

Agenttemat tog vi fasta på, och när vi fotograferade gruppbilder av de olika teamen, blev det också några bilder där personalen klätt upp sig som agenter. Temat tolkades ganska fritt, och det var väldigt kul att se vilket engagemang vissa hade lagt ner. Det är ju inte förbjudet att ha kul på jobbet, och detta var verkligen att förena nytta med nöje.

Efter det tog vi agenttemat till ytterligare en nivå, och tillsammans med några utvalda ur personalen, gjorde vi några bilder där vi hämtade inspiration från lite olika agentfilmer och superhjältar. Höglandets IT har behov av kvalificerad personal, och för att få tag på rätt personal måste man vända sig både inom och utom höglandskommunerna. Ska man bli sedd och locka till sig intresset, måste marknadsföringsmaterialet stå ut och skilja sig från mängden. Du kommer förmodligen att kunna se några av bilderna i rekryteringsannonser framöver (en bild är redan publicerad).

Jag gav mig sedan ut i verksamheten för att fotografera bland annat supportpersonal ute hos sina klienter, på möten med ledningsgrupper och personal på kontor och arbetsplatser, för att sedan avsluta med personalporträtt.

Sådana här företagsfotograferingar gillar jag verkligen. Att fotografera personalen ute på deras ordinarie arbetsplatser är både intressant och utmanande. Man måste kunna hantera olika ljussituationer, kommunicera med personalen och försöka förstå vad det är som kan vara väsentligt att visa. Att man dessutom får veta mer om verksamheten och olika jobb är intressant och lärorikt!

Bilderna med agenttemat var naturligtvis också väldigt kul att fotografera. Där fick jag tillsammans med ledningen och HKF:s informatör skissa upp idéer för bilderna, leta upp rätt miljö och arrangera situationer samt ljussätta dem för att få rätt stämning och stil på bilderna.

017-agenter-itsupport-secretagents-hemligaagenter-personalfotografering-foretagsfotografering-hoglandetsit-hit

018-agenter-itsupport-secretagents-hemligaagenter-personalfotografering-foretagsfotografering-hoglandetsit-hit020-agenter-itsupport-secretagents-hemligaagenter-personalfotografering-foretagsfotografering-hoglandetsit-hit021-agenter-itsupport-secretagents-hemligaagenter-personalfotografering-foretagsfotografering-hoglandetsit-hit030-agenter-itsupport-secretagents-hemligaagenter-personalfotografering-foretagsfotografering-hoglandetsit-hit023-agenter-itsupport-secretagents-hemligaagenter-personalfotografering-foretagsfotografering-hoglandetsit-hit024-agenter-itsupport-secretagents-hemligaagenter-personalfotografering-foretagsfotografering-hoglandetsit-hit026-agenter-itsupport-secretagents-hemligaagenter-personalfotografering-foretagsfotografering-hoglandetsit-hit022-agenter-itsupport-secretagents-hemligaagenter-personalfotografering-foretagsfotografering-hoglandetsit-hit027-agenter-itsupport-secretagents-hemligaagenter-personalfotografering-foretagsfotografering-hoglandetsit-hit028-agenter-itsupport-secretagents-hemligaagenter-personalfotografering-foretagsfotografering-hoglandetsit-hit029-agenter-itsupport-secretagents-hemligaagenter-personalfotografering-foretagsfotografering-hoglandetsit-hit

001-foretagsfotografering-mote-styrelsefotografering002-foretagsfotografering-mote-styrelsefotografering003-företagsfotografering-personalfotografering-verksamhetsfotografering004-företagsfotografering-personalfotografering-verksamhetsfotografering005-företagsfotografering-personalfotografering-verksamhetsfotografering006-företagsfotografering-personalfotografering-verksamhetsfotografering007-företagsfotografering-personalfotografering-verksamhetsfotografering008-företagsfotografering-personalfotografering-verksamhetsfotografering009-företagsfotografering-personalfotografering-verksamhetsfotografering010-företagsfotografering-personalfotografering-verksamhetsfotografering011-företagsfotografering-personalfotografering-verksamhetsfotografering012-företagsfotografering-personalfotografering-verksamhetsfotografering013-företagsfotografering-personalfotografering-verksamhetsfotografering014-företagsfotografering-personalfotografering-verksamhetsfotografering

personalportratt-foretagsportratt-HKF-02

Comments

Som de flesta andra webbplatser använder den här också cookies för att hålla kolla på dig och ge dig bästa möjliga användarupplevelse.